Ο Δεληκώστας... έδειξε τον Τζούριτς, ως αιτία του κακού

Ο Κώστας Δεληκώστας έδειξε τον Δημήτρη Τζούριτς ως αιτία της αποχώρησής του από την Εθνική ομάδα. Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Στο Φιλέ», ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, είναι διαφορετικός στην Εθνική, σε σχέση με την παρουσία του στο ιταλικό πρωτάθλημα.


Για αυτό εισηγήθηκε στον Σωτήρη Δρίκο να πορευτεί χωρίς τον Τζούριτς στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό και αποχώρησε. 


«Είχα πρόταση από τον Σωτήρη Δρίκο να πάω στην Εθνική σαν συνεργάτης του. Να κάνω την πρωινή προπόνηση για την τεχνική κατάρτιση. Θεώρησε ότι έχει νεαρούς αθλητές που μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη βελτίωση. Είπα ναι χωρίς να σκεφτώ τίποτα άλλο.

Με τον Σωτήρη δεν είχαμε τις καλύτερες σχέσεις όταν ήμασταν αντίπαλοι προπονητές, αλλά με χτύπησε στο «ευαίσθητο σημείο μου». Είχαμε φοβερή συνεργασία, θεωρώ ότι είναι προπονητής υψηλού επιπέδου και η καριέρα του είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλου Έλληνα προπονητή.

Ξεκίνησε από τα χαμηλά στρώματα. Πήρε μια ομάδα και την ανέβασε στην Α1, πήρε τίτλο με την ομάδα της Νίκαιας, πήρε πρωτάθλημα με τον Ηρακλή, πήγε στον Ολυμπιακό και ήταν στην Εθνική ομάδα για 6 χρόνια. Έφτιαξε προγράμματα χωρίς προσωπικό κέρδος και χωρίς να επιβαρυνθεί η ομοσπονδία. Σε αυτή την περίοδο ήταν ο κατάλληλος Έλληνας προπονητής για την Εθνική ομάδα.

Την πρώτη χρονιά είχαμε καλή συνεργασία, όπως και στο πρώτο κομμάτι της δεύτερης χρονιάς. Συμφώνησα με τον Παμβοχαϊκό, αλλά αυτό που με έκανε να φύγω από την Εθνική ομάδα ήταν ότι η δουλειά επηρεαζόταν από εξωγενείς παράγοντες.

«Ο Τζούριτς διαφορετικός στην Εθνική ομάδα»

Είχα μια διαφωνία με τον Σωτήρη. Εκείνος ήθελε να πάει με τον Τζούριτς, ενώ εγώ πίστευα ότι είναι καλύτερα χωρίς τον αυτόν. Ο Τζούριτς είναι μέσα στους 10 καλύτερους διαγωνίους στον κόσμο, αλλά ο Τζούριτς της Τρεντίνο ήταν διαφορετικός από τον Τζούριτς της Εθνικής ομάδας.

Αν ήμουν πρώτος προπονητής μπορεί να έκανα το ίδιο με τον Σωτήρη. Εμένα επηρεάστηκε η δουλειά μου από την παρουσία του Τζούριτς, και έφυγα γιατί θα δημιουργούσα πρόβλημα τον Σωτήρη.

Σαν πρώτος προπονητής ο Σωτήρης έχει δίκιο γιατί ήθελε να έχει όλα τα όπλα του σε αυτή τη δοκιμασία. Τον Τζούριτς της Τρεντίνο, χοροπηδάω για να είναι στην ομάδα μου.

Ο Τζούριτς έπαιζε στο Τρέντο, τώρα παίζει στη Βερόνα και πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης. Στην Εθνική ομάδα αυτό ήταν ένα θέμα. Ήταν γνωστό από πριν, αλλά έχει συνηθίσει αλλιώς και ίσως να μην μπορεί να το... χωνέψει.

Ο Σωτήρης ανέλαβε την ομάδα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσε να επιβάλλει την πειθαρχία. Ο αθλητής σήμερα παίζει στο εξωτερικό και θέλει να είναι πολύ σκληρός μέσα στο γήπεδο και να είναι τα πράγματα πιο χαλαρά έξω από αυτό. Κάποιοι παίκτες αυτό το εκμεταλλεύτηκαν. Ο Σωτήρης έκανε το σωστό και ήταν θέμα των παικτών να είναι πιο επαγγελματίες.

Ο Σωτήρης διαχειριζόταν πολύ σωστά τον Τζούριτς, και ο Τζούριτς μπήκε στο γήπεδο και έπαιξε πολύ καλά σε κάποια παιχνίδια. Εγώ είδα ότι η δουλειά πάει πίσω και αποσύρθηκα από την Εθνική ομάδα. Επηρέαζε κάποιες καταστάσεις όσον αφορά τη δουλειά της πρωινής προπόνησης».

Ο Κοκκινάκης καλύτερος του Γκρεμπένικοφ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κοκκινάκη:

«Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε με τον Φιλίποφ, αλλά θεωρώ ότι είναι μακράν ο καλύτερος πασαδόρος. Ο Κοκκινάκης νομίζω ότι φοβάται να παίξει λίμπερο, όπου μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο και προτιμά να είναι ακραίος. Προσυπογράφω ότι ο λίμπερο Κοκκινάκης ξεπερνάει το επίπεδο του Γκρεμπένικοφ.

Θέλει να παίζει ακραίος, του αρέσει πολύ η επίθεση. Σεβαστήκαμε την απόφαση του Κοκκινάκη, αλλά στη συγκεκριμένη στιγμή, η Εθνική τον χρειαζόταν σαν λίμπερο. Θα μας έδινε μεγάλη ώθηση όχι μόνο στην άμυνα και την υποδοχή, αλλά και στην πάσα. Θα μπορούσε να παίζει στην Εθνική σαν λίμπερο κι ας έχει στην άκρη του μυαλού του να το κάνει αργότερα στον σύλλογό του.

«Δεν σήκωσε το τηλέφωνο ο μάνατζέρ του»

«Τον επηρέασε πολύ ο μάνατζέρ του(ΣΣ Θάνος Μιχαλόπουλος). Ήρθε να με χαιρετήσει και ήθελε να μιλήσω με τον μάνατζέρ του, αλλά δεν μου σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο. Ως λίμπερο εκτοξεύεται και αυτός και η Εθνική ομάδα.

Ο Πιάτσα είπε ότι ο Κοκκινάκης είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης μετά το ματς με το Κατάρ. Στον τελευταίο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ όμως μπαίνει μέσα, ενώ έχει αλλάξει την ροή του αγώνα στο προηγούμενο ματς, και παίζει στη θέση του Ταμπουρατζή και του Γκούζντα. Δεν έπαιξε στην μπροστά ζώνη σε εκείνο το ματς. Τρώει τον Ταμπουρατζή στην υποδοχή και τον Γκούζντα στην άμυνα. Στο πιο κρίσιμο ματς ο Ιταλός τον έβαλε να παίξει λίμπερο.

Το ελκυστικό περιβάλλον και οι… Γάλλοι

Τέλος αναφέρθηκε στη δουλειά της Εθνικής και στο τι πρέπει να γίνει:

«Δεν κάναμε βήμα πίσω. Είμαστε εκεί που ήμασταν, άλλωστε δεν είμαστε και πολύ μπροστά.  Το περιβάλλον της Εθνικής ομάδας πρέπει να γίνει ελκυστικό, για να τρέχουν οι παίκτες να παίζουν στην Εθνική. Το πιο εύκολο είναι να δώσεις παροχές στον παίκτη, χωρίς αυτές να είναι οικονομικές.

Ζητήθηκε να γίνουν κάποια πράγματα για την προπόνηση, να γίνει ένα ταξίδι να δούμε τους διεθνείς, αλλά δεν εγκρίθηκε κονδύλι για αυτά. Πιστεύω όμως ότι ο προπονητής πρέπει να είναι ψυχολογικά και τεχνικά κοντά στον αθλητή.

Οι Γάλλοι παίρνουν ανατροφοδότηση από κάθε παιχνίδι τους. Πιστεύετε ότι τυχαία είναι στο πιο υψηλό επίπεδο; Παίρνουν όλα τα τεχνικά στοιχεία και τους υπενθυμίζουν τι λάθη κάνει και τι προπόνηση πρέπει να κάνει. Αυτή δεν είναι πολύ υψηλή οργάνωση γιατί έχει πολύ χαμηλό κόστος.

Όταν έχεις διδάξει τους παίκτες από μικρούς, είναι δύσκολο να ξεφύγει από αυτά που του έχεις διδάξει. Στην Ελλαδα οι παίκτες είναι τεχνικά ανορθόγραφοι, γιατί στην εκμάθηση πρέπει να έχεις συνεχή ανατροφοδότηση». 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.