ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΕΠΕΣΘ -ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΔΕ/ΕΠΕΣΘ ΚΑΙ ΕΦΠ

 Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στον μικρό τελικό της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Παίδων της Ένωσης, το ΔΣ επισημαίνει τα εξής :
1. Καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς καμία επιφύλαξη την προσπάθεια ποινικοποίησης της δραστηριότητας του αθλήματός μας. Τέτοιου είδους γεγονότα, παρά το γεγονός ότι είναι μεμονωμένα και δεν απηχούν τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων και των ανθρώπων του βόλεϊ , εκτός από το ότι εκθέτουν τους εμπνευστές τους αλλά και όσους τυχόν τους υποστηρίζουν, οδηγούν το άθλημά μας σε απαξίωση και υποβάθμιση.
2. Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να ανεχθούμε  βίαιες και απαράδεκτες  συμπεριφορές οι οποίες δυσφημούν το άθλημα και αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή για τα χιλιάδες παιδιά που ασχολούνται με αυτό.
3. Το συγκεκριμένο περιστατικό, της προσπάθειας της παράνομης σύλληψης διαιτητή, εντός του αγωνιστικού χώρου και μάλιστα κατά την διάρκεια ενός από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της ζωής της Ένωσης (Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Παίδων) είναι πρωτοφανές και καταδικαστέο. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτό έγινε μετά από καταγγελία «αθλητικού» παράγοντα ενός από τα διαγωνιζόμενα Σωματεία.
4. Θα περιμέναμε από το Σωματείο ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, αφού ένοιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από όλους για τα γεγονότα που προκάλεσε ο παράγοντάς της, να καταδικάσει και την απαράδεκτη συμπεριφορά του.
5. Επισημαίνουμε επιπλέον ότι και η παράνομη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την Ένωση. Η άγνοια του νόμου, όταν δεν επιτρέπεται για τους πολίτες, πολύ περισσότερο δεν επιτρέπεται για τα όργανα της Αστυνομίας. Όταν από το 2002 έχει καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους διαιτητές και τους αθλητές οποιουδήποτε αθλήματος (άρθρο 41 ΣΤ Ν. 2725/1999), θα έπρεπε τα αστυνομικά όργανα αντί να «επιβραβεύσουν» με την στάση τους την απαράδεκτη συμπεριφορά του εφόρου, να του εξηγήσουν τον νόμο και να αποχωρήσουν.
Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της ΕΠΕΣΘ αποφάσισε α) να αποστείλει σχετικό έγγραφο στο αστυνομικό Τμήμα Νέων Επιβατών και β)  να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.
6. Το ΔΣ της ΕΠΕΣΘ ενημερώνει ότι έχουν ήδη παραπεμφθεί στην αρμόδια Δικαστική Επιτροπή της Ένωσης τόσο ο συγκεκριμένος παράγοντας όσο και το Σωματείο του, προκειμένου, αφού πρώτα κληθούν σε απολογία σύμφωνα με τις διατάξεις του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΟΠΕ, να αποδοθούν οι ανάλογες πειθαρχικές ευθύνες. Τέλος το ΔΣ αποφάσισε να παραπέμψει τον σχετικό φάκελο στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος του άρθρου 130 του αθλητικού νόμου.

Το ΔΣ της ΕΠΕΣΘ καλεί σε συνεργασία τον Σύνδεσμο Διαιτητών και όλα τα Σωματεία μέλη της Ένωσης προκειμένου να μην δημιουργηθούν στο μέλλον ανάλογα  φαινόμενα έτσι ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν οποιαδήποτε προσπάθεια «ποδοσφαιροποίησης» του.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Ανώνυμος είπε... 3/15/2017

Υραγική η ιδέα του εφόρου να προβεί σε μήνυση εις βάρος του πρώτου διαιτητή επειδή κατά την άποψη του τον προσέβαλε μπροστά στον προπονητή και στους αθλητές του.
Ακόμη πιο τραγική η τοποθέτηση του προέδρου των διαιτητών για συνεδρείες και ψυχικά ασθενείς σε παράγοντες όταν αυτοί τον πληρώνουν.(ίσως βέβαια να έχει ένα δίκαιο όταν μέσα σε τέτοια κρίση υπάρχουν ψυχικά ασθενείς να ασχολούνται με τα κοινά)
Γελοία υπερβολική και ψευδείς η ανακοίνωση της ΕΠΕΣΘ . Προφανώς ο συντάκτης δεν έκανε τον κόπο να περάσει από την Περαία και η γνωστή σούπιά του υπαγόρευσε αυτά που ήθελε. Ήμουν στο γήπεδο και δεν είχε κανένα επεισόδιο βίας ούτε που καταλάβαμε τι έγινε. Ούτε ποδοσφαιροποίηση ούτε χειροδικίες.Το αίτημα του εφόρου να καθήσουν στο πάγκο τρία παιδιά που ήταν εκτός αποστολής ήταν η αιτία του όλου συμβάν.Παράτυπο και σωστά ο διαιτητής δεν το δέκτηκε.Αλλά όλα λύνονται με διαχείριση και θέληση
Αν ο έφορος ήταν υπερβολικός ή ψυχασθενής κρίθηκε και θα τιμωρηθεί.
Εσείς που έχετε θεσμικούς ρόλους μήπως φέρεσθαι και ενεργείται χειρότερα από τον ερασιτέχνη παράγοντα. Μήπως υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από αυτή την συμπεριφορά; Πως η ΕΠΕΣΘ διαπομπεύει ελαφρά την καρδία έναν σύλλογο που τόσα χρόνια έχει μόνο θετικά να επιδείξει με τέτοια ευκολία μάλιστα όταν την ίδια ώρα η ίδια άφησε ατιμώρητες πράξεις βίας απειλών χειροδικίες και άλλων πολλών γεγονότων. Μήπως έχει σχέση με την θέση που πήρε το σωματείο της ΕΛΠΙΔΑΣ στις εκλογές τις ΕΟΠΕ;

Liberovolley είπε... 3/15/2017

Ισως είναι μία ευκαιρία για τα "τσιράκια" του Μαυρομάτη να δείξουν την τεράστια δύναμη που διαθέτουν .
Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκαιο δεν μπορεί κάθε περίεργος να μπαίνει μέσα σ ενα γήπεδο και να προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα που δεν υπάρχουν.
Καλά κάνουν και αυτό το ¨νούμερο" και το στέλνουν στν ΕΦΠ αλλά θα πρέπει να εφαρμόσουν και τον κανονισμό που προβλέπει κάποιες ποινές σε παρόμοιες εκτροπες γιατί αν υπάρξει ατιμωρησια ποιος θα προστατέψει το άθλημα απο τον ....επόμενο ;

Ανώνυμος είπε... 3/15/2017

Είμουν στο γήπεδο και η εικόνα του παράγοντα της ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν άθλια ως και παράλογη. σίγουρα η τιμωρία είναι μια λύση - όμως και τα σωματεία που έχουν τέτοια μέλη θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικά (δε είναι η πρώτη φορά για τον συγκεκριμένο) και σίγουρα δεν είναι άμοιρα ευθυνών.

[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.