ΕΠΕΣΘ "ΕΣΠΑΣΕ ' ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ Ο ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ !

ΑΡΧΙΣΑΝ τα πλέϊ οφ στην Α ¨κατηγοργία  ανδρών ΕΠΕΣΘ με τον Καμπανιακό να "σπανει" την έδρα της Ευκαρπίας κερδίζοντας με 3-1 και έκανε το 2-1 ενώ στον άλλο αγώνα η Καλαμαριά στην έδρα της κέρδισε την Δόξα (την ομάδα των προπονητών) με 3-0 ,έκανε και αυτή το 2-1 με την συνέχεια του πρωταθλήματος να αναμένεται με ενδιαφέρον με επικρατέστερο το ζευγάρι Καμπανιακού-Καλαμαριάς για τον τελικό .

Ως LIBERO VOLLEY και επειδή δημιουργήθηκαν αντιδράσεις απο σωματεία όταν είχαμε γράψει ότι το πρωτάθλημα αυτό είναι πρωτάθλημα παλαιμάχων οφείλουμε κάποια διευκρινιστική απάντηση.
Στο πρωτάθλημα αυτό την τρίτη ας πούμε κατηγορία των ανδρών της χώρας θα περιμέναμε να δούμε αθλητές που να έχουν τις ικανότητες και προοπτικές να συνεχίσουν την αθλητική τους καριέρα στις δύο ανώτερες κατηγορίες.
Τέτοιοι παίκτες δεν υπάρχουν είτε επειδή τους πήραν τα χρόνια και παίζουν ως χομπίστες είτε είναι μικρότεροι σε ηλικία αλλά αγωνιστικά "καμμένοι"
Αρα η κατηγορία αυτή θεωρείτε τελειωμένη και δεν έχει να δώσει κάτι στο άθλημα.
Ίσως θα πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες με άλλα κριτήρια και άλλη φιλοσοφία  όπου να υπάρχει όραμα και να γίνει ένα "πάντρεμα" νέων και παλιών αθλητών ώστε αυτή η τρίτη κατηγορία να λειτουργεί ως "εργαστήρι" παραγωγής  αθλητών που να έχουν την δυνατότητα να παίξουν σε ανώτερες κατηγορίες .
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι  ; όσοι Εφηβοι δεν κάνουν συμβόλαιο σε ομάδες Α1 κάθε χρόνο είναι ζήτημα οι 12 ομάδες να κάνουν 5 συμβόλαια ,'ισως να λέω και πάρα πολλά ,οι υπόλοιποι στο σύνολό τους απορροφώνται από ομάδες Α2 που και από εκεί χάνονται καθώς λόγω απειρίας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της κατηγορίας και στην συνέχεια αυτοί οι "καμμένοι" και απογοητευμένοι καταλήγουν σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών λίγο πριν εγκαταλείψουν το άθλημα .
Έτσι έχουμε μία "σαλάτα" με "παππούδες με στυλ" και μικρούς που ξέμειναν από στόχους να συνθέτουν το  αθλητικό δυναμικό των κατηγοριών που δεν έχουν να προσφέρουν το παραμικρό .
Εξαίρεση για να σας προλάβουμε ίσως αποτελούν ομάδες εκτός αστικών κέντρων που προσπαθούν με ίδιες δυνάμεις να συμμετάσχουν στις κατηγορίες αυτές αλλά και εδώ μιλάμε για εξαιρέσεις και από αυτές τις ομάδες αν υπάρχει κάτι εξαιρετικό μέχρι τα 17-18 οι αθλητές θα μετακομίσουν σε κάποια από τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό για να βρούνε εκτός τειχών τον δρόμο τους .
Το θέμα επειδή απασχολεί και γενικότερα αν υπάρχουν τοποθετήσεις να μας τις στείλετε επώνυμα για να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να τα προτείνουμε στην ΕΟΠΕ γιατί το ανδρικό βόλεϊ εκπέμπει S.O.S
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ είπε... 3/10/2017

Έχεις μερικό δίκιο αλλά να δούμε ποιοι ευθύνονται για αυτό. Η άποψη μου είναι
(α) Οι προπονητές (50%): Όλοι αναλαμβάνουν τον εύκολο ρόλο να προπονούν ακαδημίες κοριτσιών. Αυτό είναι το εύκολο καθώς τα κοριτσάκια πάνε μόνα τους στο βόλλευ δεν χρειάζεται να τα μαζέψει κανένας. Το πιο μικρό σωματείο έχει 150 κοριτσάκια ακαδημία και τρώει ψωμί ο Έλληνας προπονητής. Κανένας όμως δεν προσπαθεί να μαζέψει αγοράκια. Όπως μας μάζεψαν εμάς από τα σχολεία και ακόμη παίζουμε βόλλευ. Κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να τρέξει στα σχολεία και να βρει παιδιά να παίξουν βόλλευ. Μόνο στην περιφέρεια όπως Μουδανιά, Περαία άντε και καμιά Πολίχνη, Εύοσμος. Στα άλλα σωματεία μόνο αν ο μπαμπάς ο ίδιος έπαιζε βόλλευ και πάει το παιδί του (και πάλι κέντρο και ανατολικά θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα. Η εύκολη λύση λοιπόν είναι πάμε στα κοριτσάκια που έρχονται μόνα τους....''δεν βαριέσαι σιγά μην ασχοληθώ με αγοράκια που να τα βρω''. Και αν έρθει και κανένα αγοράκι ξέμπαρκο το βάζω με τα κοριτσάκια, ξενερώνει και εξαφανίζεται.
(β) Παράγοντες (40%) Όλοι κάνουν τους παράγοντες στηριζόμενοι στα αναπτυξιακά των γυναικών γιατί μαζεύουν χρήμα αλλά για αναπτυξιακά αγοριών ούτε λόγος. Βαρίδιο για τα σωματεία, ποιός να ασχοληθεί. Μεράκι για να φτιάξουμε μια ακαδημία με αγοράκια στα ανατολικά ή στο κέντρο πουθενά (επαναλαμβάνω μιλάω για μαζικότητα όχι ακαδημία με 10 παιδάκια, ακαδημία με 30-40 αγοράκια σε μίνι, παιδικό, εφηβικό). Το 400αρι τον χρόνο θα πέφτει με κόπο γιατί θα λιώσεις 4-5 ζευγάρια παπούτσια για να μαζέψεις από τα σχολεία 30-40 αγοράκια.
(γ) Παίκτες (10%) γιατί από τα νέα παιδιά (μιλάμε τώρα 20-25 ετών) που μένουν στο βόλλευ και καταλήγουν στην Β'Εθνική (για τους λόγους που ανέφερες παραπάνω) δεν έχουν όρεξη να ασχοληθούν (με ελάχιστες εξαιρέσεις), έρχονται από κεκτημένη ταχύτητα και τελικά στα 25-26 σταματάνε.

Και να κάνω μια υπόθεση εργασίας κλείνοντας....Αν αύριο η ΕΟΠΕ πει ότι ''όσοι είναι πάνω από 35 ετών δεν τους βγάζω ξανά δελτίο'' πόσες ομάδες θα έχει του χρόνου στην ΕΠΕΣΘ ανδρικό? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 4 άντε 5. Σιγά μην το κάνει αφού από τα 50άρικα μαζεύει μόνο από τον όμιλο της Β Εθνικής της Θεσσαλονίκης κάνα 3-4000 ευρώ (προτείνω να χρησιμοποιούνται για να πληρώνονται οι ΠΟΠ). Αυτά να πείτε στην ΕΟΠΕ ότι χρειάζεται αναπτυξιακό πλάνο με προπονητές και παράγοντες που θα τρέξουν να ξαναδώσουν σπίθα στο ανδρικό βόλευ. Αλλιώς σε 3-4 χρόνια δεν θα έχει Β'Εθνική στην ΕΠΕΣΘ αλλά κοιτώντας και στην ΕΣΠΕΚΕΛ που έχω εικόνα το ίδιο θα συμβεί και εκεί αλλά πιο γρήγορα.

[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.