ΤΖΟΥΡΙΤΣ "Από το 2009 έχουμε να παίξουμε σε μία σημαντική διοργάνωση"

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι φορείς της Αλεξανδρούπολης με αφορμή την παρουσία της Εθνικής ομάδας ανδρών στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, του Αντιδηάρχου Αθλητισμού του Δήμου Αλεξ/πολης Γιάννη Βαταμίδη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χαράλαμπου Τοψίδη και του προέδρου της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης & Ανατ. Μακεδονίας Ειρήναρχου Κεμανετζή, ενώ την Εθνική εκπροσώπησαν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης και ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Τζούριτς.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Δημήτρης Πέτροβιτς (Αντιπεριφερειάρχης Έβρου): «Καλωσορίζουμε τα μέλη της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών κι είναι μεγάλη χαρά για όλο τον Έβρο η παρουσία σας στην Αλεξανδρούπολη, έναν τόπο που είναι στενά συνδεδεμένος με το βόλεϊ. Πιστεύουμε ότι αυτή η προετοιμασία θα σας φέρει τύχη γιατί αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος. Θα κάνουμε το παν για να είναι η φιλοξενία και η προετοιμασία σας όσο καλύτερες γίνεται»

Γιάννης Βαταμίδης ( Αντιδήμαρχος Αθλητισμού): «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον προπονητή και τους αθλητές στην Αλεξανδρούπολη. Ευχόμαστε αυτό το ξεκίνημα της προετοιμασίας να είναι τυχερό και θα θέλαμε να βλέπουμε πιο συχνά την Εθνική εδώ γιατί αυτό κάνει καλό και στους πολίτες αυτής της πόλης. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας είπαμε ότι η Εθνική πρέπει να έρθει εδώ και γι' αυτό κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα. Στο πλαίσιο αυτό καλύψαμε και ένα μέρος των εξόδων και κάναμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο κλειστό Μιχάλης Παρασκευόπουλος. Εύχομαι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Εθνική να ξανά έρθει εδώ για προετοιμασία, αλλά πλέον να την κάνει στο νέο κλειστό γυμναστήριο που ετοιμάζουμε».

Χαράλαμπος Τοψίδης (πρόεδρος Επιμελητηρίου): «Πιστεύω αυτή η προετοιμασία να είναι μία αρχή για να έρθουν και άλλες ομάδες στο μέλλον. Εμείς είμαστε δίπλα στην Εθνική και γι' αυτό καλύψαμε ένα μικρό μέρος των εξόδων. Βέβαια, η επίσκεψη αυτή είναι πολύ καλή και για την αγορά της πόλης μας γιατί οι άνθρωποι αυτοί θα κυκλοφορήσουν και φυσικά όταν θα επιστρέψουν στον τόπο τους θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για να επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη σε επόμενη ευκαιρία. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και να πετύχουν τους στόχους τους».

Ειρήναρχος Κεμανετζής (πρόεδρος ΕΣΠΕΘΡ): «Εύχομαι καλή διαμονή και καλή προετοιμασία στους διεθνείς μας. Ευχαριστώ όλους τους προλαλήσαντες για όσα έχουν κάνει και για όσα θα κάνουν έτσι ώστε η Εθνική μας να προετοιμαστεί σωστά. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που η «γαλανόλευκη» ήρθε στην Αλεξανδρούπολη και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Σίγουρα η παρουσία δύο ανθρώπων από την πόλη μας που είναι στην ΕΟΠΕ όπως ο Αντώνης Τελόπουλος και ο Μάριος Γκιούρδας έπαιξαν τον ρόλο τους για να βλέπουμε σήμερα την Εθνική εδώ. Ελπίζουμε στο μέλλον η Εθνική όχι απλά να ξανά κάνει προετοιμασία εδώ, αλλά να δώσει και επίσημα παιχνίδια».

Κώστας Αρσενιάδης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Μέχρι τώρα ερχόμουνα ως αντίπαλος προπονητής καθώς παίζαμε κόντρα στον Εθνικό, αλλά δεν αισθανθήκαμε ποτέ ξένο το μέρος. Έχουμε πολλούς φίλους, ξέρουμε ότι έχει προσφέρει πολλά αυτός ο τόπος στο βόλεϊ και το νιώθουμε αυτό, βγαίνει μια ενέργεια. Πέρα απ' αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς φορείς για την υποστήριξη και τη βοήθεια τους. Μέχρι στιγμής η φιλοξενία μας είναι άριστη και πιστεύω ότι έτσι θα είναι και στη συνέχεια. Είναι πραγματικά αυτό που θέλαμε και μακάρι να είχαμε ακόμα περισσότερες μέρες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης γιατί θα μας βοηθούσε πολύ. Εύχομαι να ξανά υπάρξει μία τέτοια ευκαιρία και να είμαστε στο νέο κλειστό που ετοιμάζεται γιατί ένα τέτοιο έργο θα αλλάξει τα δεδομένα τουλάχιστον στο άθλημα μας».

Αναφορικά με την κατάσταση των παικτών και την παρουσία της Εθνικής στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο κ. Αρσενιάδης τόνισε: «Την αγωνιστική κατάσταση των παικτών μου δεν τη γνωρίζω από τη στιγμή που δεν είναι όλοι οι παίκτες εδώ. Λείπει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Εθνικής καθώς μέχρι προχθές αυτοί οι παίκτες αγωνιζόντουσαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπάρχει εδώ ένα κομμάτι αξιόλογων αθλητών, αλλά είναι μικρό και δεν έχουμε κάνει ακόμα πλήρη προπόνηση. Είμαι όμως αισιόδοξος. Από κει και πέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες. Καταρχάς για πρώτη φορά η Εθνική κάνει τόσο μικρή προετοιμασία. Όπως είπα και νωρίτερα θα ήταν ευχής έργο να είχαμε τουλάχιστον 10 μέρες ακόμα προετοιμασία στην πόλη σας. Αυτό όμως δεν το έχουμε και η ομάδα θα πάει να παίξει για την πρόκριση σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ολλανδία με τρεις έως πέντε προπονήσεις με σχεδόν όλους τους παίκτες μαζί και μηδέν προπονήσεις με όλους. Εκεί καλούμαστε να βγούμε πρώτοι, αποκλείοντας και τον οικοδεσπότη και κόντρα σε ομάδες που τουλάχιστον στα χαρτιά είναι πιο ψηλά από μας. Για να είμαστε ρεαλιστές οι πιθανότητες είναι εναντίον μας. Εμείς όμως δεν κατεβαίνουμε για να χάσουμε. Πάμε στην Ολλανδία για να βγούμε πρώτοι και θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες και τις δυνατότητες που έχουμε. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά με πολλά από τα οποία έχω συνεργαστεί και τα γνωρίζω. Δίπλα μου έχω έναν αθλητή (Τζούριτς) ο οποίος αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες νίκες – εκπλήξεις την Εθνική. Δεν ξέρω πόσοι μας πιστεύουμε, αλλά εμείς γνωρίζοντας τις δυσκολίες πιστεύουμε».

Δημήτρης Τζούριτς (αρχηγός Εθνικής): «Θα ήθελα εκ μέρους όλων των αθλητών της Εθνικής να πω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για όσα έχουμε βρει εδώ γιατί μετά από πολύ καιρό τα έχουμε όλα έτοιμα. Είναι τιμή μας και χαρά μας που βρισκόμαστε σε έναν τόπο που είναι η ιστορία του βόλεϊ και που οι άνθρωποι του γνωρίζουν και αγαπούν το άθλημα. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο, αλλά πιστεύω ότι είμαστε πολύ ικανοί να κάνουμε κάτι πολύ καλό».

Όταν ο αρχηγός της Εθνικής ρωτήθηκε για το πόσο λείπει από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του μια παρουσία στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης ο Τζούριτς τόνισε: «Η δίψα ασφαλώς και είναι μεγάλη. Από το 2009 έχουμε να παίξουμε σε μία σημαντική διοργάνωση και συγκεκριμένα από το ευρωπαϊκό της Σμύρνης στην Τουρκία. Από τότε προσπαθούμε, έχουμε περάσει πολλές δυσκολίες ειδικά τα τελευταία 5 χρόνια. Το θέλουμε πάρα πολύ. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες που είναι στην Εθνική έχουν την ίδια θέληση. Πέρυσι που χάσαμε την πρόκριση στα μπαράζ ήταν ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια στην ιστορία της ομάδας. Πιστεύω ότι αν κάναμε την προετοιμασία εδώ στην Αλεξανδρούπολη θα περνούσαμε απ' τα μπαράζ. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, αλλά βλέπω θετικά και καλά πράγματα τώρα. Βελτιωνόμαστε σε κάθε τομέα και είμαι αισιόδοξος. Μπορεί τα χρόνια να περνάνε και να μεγαλώνω κάθε χρόνος που περνάει, αλλά δεν τα παρατάω».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.