ΜΕΓΑΣ 94 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ "ΕΝΤΑΤΙΚΗ" !!!

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  πέντε χρόνια ζει διασωληνωμένος στην εντατική και κάθε μέρα που περνάει είναι χωρίς επιστροφή.
Το θέμα πλέον είναι ποιος θα τραβήξει την πρίζα και ο Μέγας Αλέξανδρος ,όπως και άλλα σωματεία της Θεσσαλονίκης ,όπως Ατλας,Αρίων,Τρίτων ,Αετός θα περάσει στην αιωνιότητα .
Σήμερα ο παππούς Μέγας γίνεται 94 ετών ,αφού από τις 2 Μαϊου 1923 απέκτησε καταστατικό αν και η ομάδα στην περιοχή του Ντεπώ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη λειτουργούσε απο το 1920 !
Η περιοχή τότε λεγόταν Καμινίκια αφού δέσποζε το κεραμοποιείο Αλλατίνη και λίγο πιο κάτω ήταν οι αλευρόμυλοι Αλλατίνη.
Ντεπώ ονομάστηκε η περιοχή με τις βίλες των πλουσίων και τις παράγκες των εργατών στο Αλλατίνη όταν δημιουργήθηκε εκεί η αποθήκη των τραμ στην αφετηρία της γραμμής και επεκράτησε η ....γαλλική ονομασία Ντεπω (Αποθήκη).
Στο Ντεπώ λοιπόν ο Μέγας βρέθηκε με γήπεδο 15 στρεμμάτων ,με το πρώτο κλειστό γυμναστήριο με σκοπευτήριο κλπ καθώς οι τότε κυβερνήσεις το 1932 έδωσαν χρήματα στον σύλλογο για εγκαταστάσεις κλπ.
Απο τότε άρχισαν τα προβλήματα αφού διάφοροι επιτήδειοι της εποχής βούτηξαν το δάκτυλο στο μέλι και στο τέλος πήραν και το βαρέλι με το μέλι.
Αυτή η ομάδα έκανε την διαδρομή της στον αθλητισμό με πλούσια δράση στους αγωνιστικούς χώρους αλλά πάντα ως δευτεροτρίτη αφού οι παράγοντες δεν διέθεταν την εμβέλεια ,αλλά και το όραμα .
Όσες φορές βρέθηκε να διεκδικεί κάτι το έχασε ,όσες φορές βρέθηκε να παίζει ρόλο βρέθηκε εκτεθειμένη καθώς  δεν διέθετε το κύρος να αντισταθεί και να τιμήσει την φανέλα της και μία φορά που έφθασε μέχρι τον ημιτελικό κυπέλλου το 1948 ,έχασε απο την Δράμα και έμεινε με τα ατμοπλοϊκά εισιτήρια για  Πειραιά στο χέρι γιατί λόγω του εμφυλίου τότε δεν ήταν ασφαλής η χερσαία μετακίνηση για Αθήνα !!!
Αυτά για το ιστορικό της ομάδας που στο βόλεϊ είχε διακρίσεις μέχρι την Α2 (Ανδρες και Γυναίκες) αλλά μέχρι εκεί .
 Έχει να επιδείξει μία κατάκτηση Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παίδων (1985)  και δεκάδες αθλητές να ξεκινάνε από το "εργαστήρι" της Δελφών και να προσφέρουν στο άθλημα.
Τώρα η κατάσταση της ομάδας είναι τραγική .
Η διοίκηση του ενός (Λάκης Κλέωπας) έχει φέρει την ομάδα σε αδιέξοδο καθώς υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα που προέκυψαν από κακοδιαχείριση με το δημόσιο.
Ο Μέγας χάνει την "προίκα" του περίπου 1000 μέτρα οικόπεδο (αυτά του απέμειναν ατο τα 15 στρέμματα) και υπάρχει γενική αδιαφορία .
Το τμήμα του βόλεϊ συρρικνώθηκε ,η ανδρική ομάδα από την Α2 που έπαιζε διαλύθηκε ,οι γυναίκες παίζουν στο πρωτάθλημα ΕΠΕΣΘ (Β΄Εθνική) αλλά είναι τελείως άγνωστο το μέλλον .
Είναι άγνωστο εάν θα βρεθεί προπονητής να αναλάβει  την ομάδα χωρίς να πληρώνεται ,όπως έγινε με τον προηγούμενο που πλήρωνε από την τσέπη του για να κρατήσει στην ζωή και στην κατηγορία την ομάδα  .
Είναι κρίμα που χάνεται ένας σύλλογος ,που ξέμεινε και από φιλάθλους γιατί αν υπήρχε ενδιαφέρον θα μπορούσε να αλλάξει επωνυμία όπως έγινε και με άλλους συλλόγους και να συνέχιζε την λειτουργία του.
Αυτό το σημερινό τελικά δεν είναι γενέθλιο σημείωμα ,αλλά επικήδειος καθώς ο κ.Λάκης που επαγγέλλεται τον " Πρόεδρο" (χωρίς εκλογές) , αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά ενός συλλόγου  που δεν έχει πλέον ΑΦΜ και να δούνε όσοι μπορούν πως μπορούν να επανεκινήσουν τον ΓΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1923 !

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.