ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΡΙΜΑΔΑ Η ...."ΑΝΑΠΤΥΞΗ";;;;

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ  οτι αυτό που βλέπετε είναι ανάπτυξη είστε γελασμένοι .
Είναι η κατάντια ενός αθλήματος που δεν έχει σοβαρούς προπονητές που να έχουν το θάρρος της γνώμης και να πούνε ευθαρσώς στην ομάδα που δουλεύουν ότι η απόφασή μου είναι να πάνε για προεπιλογή για τις Εθνικές ομάδες ένα,δύο ή κανένα παιδί από την ομάδα μας.

Αυτό που γίνεται είναι τουλάχιστον γελοίο με τους προπονητές να πηγαίνουν στο γήπεδο με "καραβιές" παιδιών μαζί με τους "χορηγούς" γονείς και να γεμίζουν με ψεύτικες ελπίδες αθώες παιδικές ψυχούλες .
Είναι άθλιοι και άσχετοι ,επικίνδυνοι για τον χώρο .
Η ΕΟΠΕ εδώ και μερικά χρόνια για να διευκολυνθεί αλλά και για να μην χαθούν ταλέντα που δεν θα τύχη να τα δει ένας εθνικός προπονητής καθιέρωσε αυτό το σύστημα προεπιλογής αθλητών και ως εκλέκτορες τους κατά τόπους ΠΟΠ οι οποίοι χωρίς οικονομική ανταμοιβή συγκεντρώνουν τα παιδιά ,κάνουν προπονήσεις και το κέρδος που έχουν αυτοί οι κύριοι και κυρίες είναι ότι έχουν άμεση πρόσβαση σε παιδιά και γονείς και τους πείθουν να τους ακολουθήσουν στην δική τους ομάδα ,που είναι καλύτερη,πιο ισχυρή και θα κάνουν και πρωταθλητισμό ! (μην ακούσω κουβέντα γιαυτό το τελευταίο γατάκια γιατί σας έφαγα ,παρα πολλά παραδείγματα "ψαροπούλας)
γραφει ο IL CAPITAN
Μάλιστα η αθώα ΕΟΠΕ  δεν είχε τα "κάκαλα" που λέμε και εμείς οι ...Βλάχοι ούτε να αντικαταστήσει τους πρώην ΠΟΠ με τους νέους που επιλέχθηκαν με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα γενικό αλαλούμ ,μεταξύ παλιών και νέων με τον έναν να κατηγορεί τον άλλο ως άχρηστο !!!
Ωραίο σκηνικό ,σύμπνοιας και να φανταστείτε ότι όλα αυτά γίνονται ....τζάμπα.
Πάμε τώρα να δούμε τι είναι αυτή η ριμάδα η ανάπτυξη .
Τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα δεν άκουσα πουθενά ολόκληρη ομοσπονδία να ασχολείται με αυτό που λένε ανάπτυξη.
Είδε κανείς την ΕΠΟ ,την ΕΟΚ την ΟΧΕ να έχει αποσπασμένο καθηγητή στα γραφεία της και να ασχολείται με την ανάπτυξη ;
Τι είναι τέλος πάντων αυτό το πράμα ,που βγαίνουν άλλοι και φωνάζουν πως κανένας άλλος γυμναστής-προπονητής δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για ανάπτυξη .
Εκείνο που ξέρω εγώ και το βλέπω και στις ομάδες που είχαν και τμήματα ακαδημίας εκμάθησης του αθλήματος ,ανάπτυξης δηλαδή ,που λένε οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι είναι ότι από ένα σύνολο 50 παιδιών μπορεί να ξεχωρίσουν 'εχοντας τα ανάλογα προσόντα (το βόλεϊ θέλει πολλά -δεν θα τα πούμε τώρα- ίσως κάποια άλλη φορά ) ένα-δύο άντε το πολύ τρία παιδιά .
Αυτά τα παιδιά όμως που ξεχωρίζουν θα πρέπει να έχουν πάρα πολύ μεγάλη τύχη να προχωρήσουν.
Γιατί ;
Γιατί εξαρτάται από τον προπονητή που έχουν αν ξέρει και πόσο ξέρει για να "χτίσει" έναν αθλητή.
Οι περισσότεροι προπονητές των ομάδων εκτός πολύ λίγων ελαχίστων περιπτώσεων ,είναι νέοι και νέες προπονητές στα πρώτα τους βήματα που μαθαίνουν προπονητική.
Μην μπερδεύεστε .
Άλλο προπονητής και άλλο κόουτς .
Ο παλιός πολύ καλός αθλητής  μπορεί να έχει από την εμπειρία του "μάτι" και να σου στήσει την καλύτερη ομάδα ,ως προπονητής όμως τι μπορεί να μάθει στα παιδιά;
Έχει την υπομονή και την γνώση να καθίσει να τα μάθει σωστή τεχνική (το πιο δύσκολο κομμάτι) να γυμνάσει τα κορμάκια τους ώστε να αποφεύγουν τραυματισμούς  να τα μάθει αθλητική ψυχολογία;
Όπως καταλαβαίνετε το να φθάσεις σε σημείο να παρουσιάσεις έναν ολοκληρωμένο αθλητή είναι πάρα πολύ δύσκολο και πρέπει να αφιερώσεις πάρα πολλές ώρες δουλειάς  και να περιμένεις να δεις αν θα σου βγει .
Εκείνο που θα είχα να προτείνω είναι το εξής .
Η επιτροπή ανάπτυξης της ΕΟΠΕ προκειμένου να βοηθήσει τους προπονητές των ομάδων μέσω του ΣΕΠΠΕ να μοιράσει ειδικό ασκησιολόγιο ανάλογα με τις ηλικίες που να εφαρμόζεται Πανελλαδικά και από εκεί και πέρα ότι μπορεί να κάνει παραπάνω ο κάθε προπονητής εφόσον διαθέτει χρόνο και γήπεδο  ώστε να αναδείξει το ταλέντο του κάθε αθλητή.
Το μυστικό είναι η δουλειά και μόνο η δουλειά και κάτι παραμύθια που λένε  όχι τζαμπ σερβίς ,να παίζουμε όλοι να χαρούμε και όχι πρωταθλητισμός γιατί μας "πνίγει" το στρές είναι ωραία για εκθέσεις ιδεών.
Εδώ από την πρώτη μέρα παίζουμε να κερδίσουμε και μας μαθαίνουν πως να γίνουμε καλύτεροι για να κερδίζουμε .
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Liberovolley είπε... 5/24/2017

ΦΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΠΟΠ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΙΣΑΙ ΑΟΥΤ -ΦΑΣΙΟΝ ,,,ΧΑΝΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Ανώνυμος είπε... 5/25/2017

Αν εξαιρέσω το κομμάτι που λέει να μοιράζει οι εοπε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με αυτά που πρέπει να διδαχθούν ....συμφωνώ απόλυτα σε ολα πρώτη φορά με αυτό το ιστολόγιο. Έχοντας διαβάσει πολλά άρθρα τώρα 5 χρόνια ....αυτό ίσως είναι και το καλύτερο.
Επίσης όσον αφορά τον ανταγωνισμό ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να υπάρχει ,οποίος δεν θέλει γι αυτό υπάρχουν τα πρωταθλήματα εκτός συναγωνισμού.

[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.