Αλλάζει ο χάρτης του βόλεϊ!

Η δημιουργία της
pre league όπως γίνεται χωρίς την συγκατάθεση όλων των σωματείων που την κέρδισαν στον αγωνιστικό χώρο αλλάζει τα έως τώρα δεδομένα.
Μετατρέπει την pre league σε ''Μερικώς τοπική κατηγορία'' με την συμμετοχή 8 ομάδων από το λεκανοπέδιο της Αττικής , Μεσσαρά από την Κρήτη, την ΧΑΝΘ που με την απόφαση της να συμμετέχει που οδήγησε ουσιαστικά και στην δημιουργία της νέας κατηγορίας, την Λαμία και τον  ΑΣΠ Απόλλων.

Οι 4 ομάδες που είναι εκτός Αττικής καλούνται να κάνουν 11 ταξίδια ενώ οι 8 Αθηναϊκές μόλις  4.
Από την Α1 πλέον θα πέφτουν δύο και θα ανεβαίνουν δύο από την pre league.
Από κει και πέρα αρχίζει το χάος, η Θεσσαλονίκη που έβγαλε τον Καραμπέτσο πρόεδρο πέφτει σε μαρασμό, τα επόμενα χρόνια αφού οι τρείς  ομάδες της Α1 δύσκολα έως αδύνατο να αυξηθούν. Σε αντίθεση μάλιστα μπορεί να μειωθούν.
Στην pre league η μία ομάδα από την Θεσσαλονίκη (ΧΑΝΘ) θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον  αγωνιστικό ανταγωνισμό με τις ομάδες της Αθήνας και τα 11 ταξίδια που δεν είναι συνηθισμένη σε αντίθεση με τον Μεσσαρά που έτσι και αλλιώς τα έκανε και στην Α2.
Με την απόφαση αυτή μεταφέρθηκε το κέντρο στην Αθήνα και πλέον οι ομάδες της Θεσσαλονίκης αλλά και της επαρχίας θα είναι σε δεύτερο ρόλο. Είναι κρίμα για το Ελληνικό βόλεϊ.
Η λύση των δύο ομίλων από 12 ή 14 ομάδες στην Α2 θα ήταν μια λογική λύση αλλά μάλλον λείπει η λογική από τα μυαλά αυτών που σκέπτονται τέτοιες λύσεις.

Οι όμιλοι στην Α2 είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Καραμπέτσος αφού στον Βορά θα υπάρχουν 15 ομάδες και στον Νότο 9.


Ένα τελευταίο θέμα…. Για τις ομάδες της pre league
Πόσες από αυτές που θέλουν να παίξουν σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα αλλά και σέβονται τον ιδρώτα των αθλητριών τους όπως δήλωσαν έχουν εξοφλήσει την προηγούμενη χρονιά σε προπονητές και αθλήτριες;

Σε πόσες από αυτές υπάρχουν αποφάσεις κατασχέσεων;
Κύριε Καραμπέτσο αυτό το πρωτάθλημα διοργανώνεται με τις περισσότερες ομάδες να οφείλουν την προηγούμενη χρονιά… εκτός και αν τους μοιράσετε τα χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. 

πηγη http:volleyland.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ  με το παραπάνω κείμενο του Στάθη Νικολούζου συμφωνούμε στο σύνολο αλλά υπάρχουν και δύο ενστάσεις
1. Μπορεί η Θεσσαλονίκη λόγω Χαριτωνίδη-Καρασαρλίδη να άποτέλεσε δεξαμενή ψήφων για Καραμπέτσο αλλά απο τις συγκεκριμένες 5 ομάδες που δεν αποδέχθηκαν να μετάσχουν στην νέα κατηγορία το σκορ είναι 3-2 και αν βάλουμε και την ΧΑΝΘ έχουμε απόλυτη ισοπαλία 3-3 !
2."Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον είπαμε" ,Μιλάμε για τα "υποτιθέμενα" χρήματα απο τα ΕΣΠΑ.
Το όποιο όφελος όπως εξηγήθηκε για την ΕΟΠΕ θα είναι ανταποδωτικό εφόσον πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα και σε βάθος τριετίας.
Αρα χρήμα ζεστό στο χέρι δεν θα υπάρξει και θα συμψηφιστεί με φιλοξενία των Εθνικών ομάδων .
Το σχόλιο θεωρούμε ότι γίνεται εκ του πονηρού και για την δημιουργία εντυπώσεων και την πρόσκληση σύγχισης .
ΚΑΤΑ τα άλλα όπως και εξηγήσαμε σε αλλα σχόλια μας οι 5 αυτές ομάδες της Θεσσαλονίκης για καθαρά οικονομικούς λόγους δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής και φυσικά όσες είπαν το "ναι" θα πρέπει να ελεχθούν αν μπορούν να παίξουν στην κατηγορία .
 
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.