Επιστολή απάντηση της ΕΣΑΠ στην ιστοσελίδα sdna.gr

O πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ απέστειλε επιστολή στην ιστοσελίδα www.sdna.gr ως απάντηση στο δημοσίευμα με τίτλο «Εγκληματική οργάνωση και στο βόλεϊ»:
Προς: Διεύθυνση Σύνταξης sdna.gr

Aπό: Ενωση Αμοιβομένων Σωματείων Πετοσφαίρισης

Κύριοι,

Σε απάντηση του άρθρου σας «Εγκληματική οργάνωση και στο βόλεϊ» που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 23/6 στις 18.13 στην έγκριτη ιστοσελίδα σας «sdna.gr» η ΕΣΑΠ έχει να αναφέρει τα εξής:

Πράγματι η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με επιστολή της προς την ΕΟΠΕ που κοινοποίησε και στην ΕΣΑΠ ζήτησε να μάθει αν υπάρχουν καταγγελίες ή και πληροφορίες για χειραγωγημένους αγώνες την τελευταία διετία.

Η ΕΣΑΠ ως όφειλε απάντησε άμεσα και ανέφερε πως ουδέποτε έχει υπάρξει κατηγορία, καταγγελία ή έστω αναφορά στα επίσημα όργανα της ΕΣΑΠ σχετικά με το ερώτημα της έρευνας των υπηρεσιών της Οικονομικής Αστυνομίας.

Άλλωστε εάν είχε υποπέσει στην αντίληψη μας κάποιο στοιχείο ή ακόμα και φήμη γύρω από το ευαίσθητο θέμα της χειραγώγησης αγώνων δεν θα περιμέναμε την έρευνα των Αρχών. Θα υπήρχε άμεση καταγγελία της Ενωσης μας προκειμένου να προστατέψουμε το άθλημα που υπηρετούμε από τυχόν κακόβουλες και παράνομες δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου θεωρούμε άδικο, υπερβολικό και άστοχο τον τίτλο του άρθρου σας για «Εγκληματική οργάνωση και στο βόλεϊ». Σπιλώνει τη φήμη ιστορικών συλλόγων που κρατούν ψηλά τη σημαία του αθλήματος στην Περιφέρεια και μάλιστα σε μία περίοδο που η ΕΣΑΠ και τα μέλη της κορυφώνουν τις διαπραγματεύσεις τους για τις κεντρικές χορηγίες του νέου πρωταθλήματος.

Το βόλεϊ στο παρελθόν έχει πληρώσει βαρύ φόρο από την τυφλή βία με ρίζες στον χουλιγκανισμό και σε παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Δεν του αξίζει να αμαυρώνεται από χαρακτηρισμούς του τύπου «εγκληματική οργάνωση». Στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου το βόλεϊ παραμένει ένα καθαρό, θεαματικό και δίκαιο άθλημα που πάντα νικάει ο καλύτερος. Παρεμβάσεις και χειραγωγήσεις ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν και η ΕΣΑΠ αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. είναι στη διάθεση του των Αρχών αλλά και του Τύπου για κάθε διευκρίνηση.

Παράλληλα ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα συμφέροντα, τη φήμη και το κύρος των συλλόγων αλλά και του αθλήματος με κάθε νόμιμο μέσο και προς κάθε κατεύθυνση.


Με τιμή

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ

Παντελής Ταρνατόρος
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.