"Είμαστε ό,τι τρώμε"...

Διατροφή κι αθλητική απόδοση: άμεση σχέση κι εξάρτηση!

Η διατροφή ενός αθλητή για να μπορεί να προπονείται και να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο είναι πολύ σημαντική. Η φράση “είμαστε ό,τι τρώμε” δεν μπορεί παρά να ταιριάζει απόλυτα και περισσότερο από τον καθένα σε έναν αθλητή υψηλών επιδόσεων.
Του Δημήτρη Ζίκου
Ορθοπεδικου-Χειρούργου
 «ʼΟρθοκίνησις »
Η διατροφή πρέπει να καλύπτει όχι μόνο το αίσθημα της πείνας, αλλά και τις ανάγκες που δημιουργούνται από τις προπονητικές μονάδες και την αγωνιστική δραστηριότητα.

 Η σωστή διατροφή θα δώσει στον αθλητή την απαραίτητη ενέργεια-καύσιμο για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός αγώνα ή μιας δύσκολης προπόνησης, αλλά και τα δομικά συστατικά με τα οποία το σώμα του αθλητή θα ανακάμψει (recovery) από την υπερπροσπάθεια και την κούραση και θα χρησιμοποιήσει για τη δόμηση του μυϊκού ιστού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, τη συμβολή της σωστής διατροφής στην καλή λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού και ιδίως του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συμπληρώνοντας ένα ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο ανακαλύπτουμε τις διατροφικές συνήθειες, λάθη ή ανεπάρκειες του αθλητή, ενώ παράλληλα παρέχουμε σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.