ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ 3-2 ΤΟΝ ΣΠΑΚ (φωτο)


ΣΠΟΥΔΑΙΑ νίκη για τον Πιερικό
που τον φέρνει κοντά στον στόχο του επι των γηπεδούχων

Ο ΣΠΑΚ αν και ισοφάρισε δύο φορές από 0-1 και 1-2, δεν κατάφερε τελικά να κάνει την ολική ανατροπή στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου, γνωρίζοντας την ήττα με 2-3 στο τάι-μπρεικ από τον Πιερικό..
Η ομάδα του Φώτη Αλεξίου αν και προηγήθηκε με 14-10 στο τάι-μπρέικ, υπέστη μπλακ-άουτ για να ηττηθεί τελικά με σκορ 14-16.
Το 1ο σετ ξεκίνησε με τους πρώτους πόντους να εναλλάσσονται (0-1, 1-2), έως ότου ο Τάσος Παπαγεωργίου πάει στο σέρβις και με δύο διαδοχικούς άσσους, σε συνδυασμό με επιθέσεις-πόντους του Θάνου να κάνει το 6-2 για τον ΣΠΑΚ και να φέρει το πρώτο τάιμ άουτ του του αγώνα από πλευράς ΣΠΑΚ.
Μετά τη διακοπή, ο ΣΠΑΚ συνέχισε να πιέζει στο σέρβις με τον Παπαγεωργίου, καταφέρνοντας με πλασέ του Μαλλιώρα και επίθεση του Βαϊόπουλου σε δεύτερο χρόνο, να ξεφύγει με 9-2. Ένας ακόμη «άσσος» του Παπαγεωργίου αλλά και ένα σέρβις άουτ έφεραν αμέσως μετά το 9-3.
Ο Πιερικός άσκησε πίεση στην υποδοχή, μειώνοντας σε 9-5, αλλά το μπλοκ του Βαϊόπουλου επανέφερε το σκορ σε τιμή νταμπλ σκορ.
Δύο άσσοι με τον ίδιο τρόπο από τον Λαμπρινό έφερε τους φιλοξενούμενους ακόμη πιο κοντά στο σκορ (10-8), ενώ εκατέρωθεν μπλοκ-άουτ διατήρησαν τη διαφορά στη συνέχεια σε αυτά τα επίπεδα (11-9).
Ο Αναγνώστου από το κέντρο και η άουτ επίθεση του Παπαζαχαρία δημιούργησαν ένα +4 για τον ΣΠΑΚ (13-9), αλλά και πάλι με βελτίωση στην επίθεσή του, η ομάδα της Πιερίας μείωσε σε 14-12, 15-14, ενώ ισοφάρισε σε 16-16 με τον Μούρτζιο.
Ο Βαϊόπουλος από το σέρβις και ένα μεγαλοπρεπές μπλοκ κατάφερε σε κομβικό σημείο να κρατήσει το προβάδισμα για την ομάδα του Φώτη Αλεξίου (19-17). Λάθη στην υποδοχή και στην ανάπτυξη επέτρεψαν το συγκρότημα του Κώστα Σαρρή να αναθαρρήσει και να φέρει το ματς στα ίσα (19-19), προκαλώντας το τάιμ-άουτ των γηπεδούχων.
Η διακοπή δεν ωφέλησε αρχικά τους Καρδιτσιώτες, αφού ο Πιερικός κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ μετά το 1-2 (20-21), με τον Μαλλιώρα όμως με εντυπωσιακό καρφί να ισοφαρίζει σε 21-21.
Ο ίδιος παίχτης με σέρβις στο φιλέ  έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (21-22), με τον Θάνο να ισοφαρίζει κερδίζοντας μπλοκ-άουτ (22-22). Με τον ίδιο τρόπο, πάντως, ο Πιερικός κατάφερε να προηγηθεί άλλη μία φορά (22-23), πριν ο Θάνος με πλασέ προσφέρει άλλη μία ισοπαλία στο παιχνίδι (23-23).
Ο επόμενος πόντος ήταν καθοριστικός, τόσο γιατί ήταν ο προτελευταίος του 1ου σετ, όσο και το πώς κατοχυρώθηκε στους φιλοξενούμενους, αφού ο Παπαγεωργίου με καρφί σκόραρε, αλλά δόθηκε παράβαση στο φιλέ για το 23-24 του Πιερικού, ο οποίος με διαγώνιο καρφί του Λαμπρινού στα τρία μέτρα έφτασε στο 23-25 και πήρε το σετ.
Η αρχή του 2ου σετ βρήκε τον Πιερικό να έχει φανερά υπέρ του την ψυχολογία από την κατάληξη του προηγούμενου σετ. Ο ΣΠΑΚ επέτρεψε με λάθη του στο σέρβις και ελλιπή συνοχή στο μπλοκ να ξεφύγει ο αντίπαλός του με 2-5, 5-9 και 9-14, έχοντας πρωταγωνιστες τους Μούρτζιο και Ιωαννίδη, για το τάιμ άουτ των γηπεδούχων.
Κάπου εκεί, ο ρυθμός ανακόπηκε για τους φιλοξενούμενους και λειτούργησε ευεργετικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με τον Θάνο και τον Μαλλιώρα μείωσαν σε 12-15 και έπειτα ισοφάρισαν σε 15-15 με μπλοκ-άουτ, τρέχοντας ένα σερί 6-1.
Ο Πιερικός αντέδρασε με επιθέσεις του Ιωαννίδη για το 15-17, αλλά στη συνέχεια με δικά του λάθη είδε τον ΣΠΑΚ να ισοφαρίζει. Ο άσσος του Σάκη Αλεξίου που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγώνα έβαλε σε θέση οδηγού τους «Τρικολόρε» (18-17) για πρώτη φορά στον αγώνα. Το πλασέ του Λαμπρινού  επανέφερε τις ισορροπίες αλλά η δυναμική επίθεση του Παπαγεωργίου στη συνέχεια έδωσε εκ νέου το +1 για το Καρδιτσιώτικο συγκρότημα (19-18). Με μπλοκ του Βαϊόπουλου και μπλοκ-άουτ του εξαιρετικού Παπαγεωργίου, ο ΣΠΑΚ κατάφερε να διευρύνει στο πιο κρίσιμο σημείο το προβάδισμα του, κάνοντας το 21-18 και οδηγώντας τους φιλοξενούμενους σε τάιμ-άουτ.
Ο Πιερικός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε τρεις φορές (22-22, 23-23, 24-24), ενώ ένα σέρβις και μία επίθεση άουτ των φιλοξενούμενων διαμόρφωσαν το 26-24 υπερ του ΣΠΑΚ που ισοφάρισε.
Το 3ο σετ ξεκίνησε με τον Πιερικό να «διαβάζει» το μπλοκ του ΣΠΑΚ και τα κενά του, παίρνοντας προβάδισμα με 1-5 και 3-7. Οι επιθέσεις του Θάνου και του Παπαγεωργίου «μάζεψαν» τη διαφορά στη συνέχεια (5-7, 7-8). Εκεί που το μομέντουμ έδειχνε να γέρνει υπέρ των πρωταθλητών ΕΣΠΕΚΕΛ, ο Πιερικός με μπλοκ στον Θάνο και μπλοκ-άουτ στον Ρεζκ ξέφυγε με 7-10. Η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα αμέσως μετά, όταν δηλαδή στο σέρβις πήγε ο πασαδόρος Μούρτζιος για τους φιλοξενούμενους (10-13, 11-14). Με συνολικό σερί 3-9, οι Μελανόλευκοι πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά, όχι μόνο σε αυτό το σετ αλλά στον αγώνα γενικότερα, κάνοντας το 13-19. Κάπου εκεί μίλησε η ψυχή του Παπαγεωργίου για να μειώσουν οι γηπεδούχοι σε 17-19.
Ωστόσο, οι εξαιρετικές υποδοχές του Μαλλιώρα δεν έφταναν για τον ΣΠΑΚ που έδειξε επηρεασμένος από την αδυναμία να τελειώσει καλά τις επιθέσεις του, δίνονται τη δυνατότητα στον Πιερικό να φτάσει στο σετ μπολ (18-24). Το σέρβις του Παπαγεωργίου στο φιλέ έδωσε το σετ στον Πιερικό για το 19-25 και το 1-2.
Το 4ο σετ είχε την ίδια εξέλιξη με τα δύο προηγούμενα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αρχή του. Οι πρωταθλητές ΕΣΠΕΜ προηγήθηκαν με 1-3, 3-6 αλλά ο ΣΠΑΚ κατάφερε να ανακάμψει και με σερί 5-0 να περάσει μπροστά με 8-6 για το τάιμ άουτ των φιλοξενούμενων.
Με εντυπωσιακό καρφί του Παπαγεωργίου, οι γηπεδούχοι έκαναν το 9-6 και με τον Θάνο το 10-8. Με επίθεση στην αντένα του Λαμπρινού το σκορ έγινε 12-9, ενώ το διπλό μπλοκ από Βαϊόπουλο και Μαλλιώρα έδωσε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στους παίχτες του Φώτη Αλεξίου (13-9 και 15-10).
Όλα αυτά μέχρι ο Μούρτζιος με δική του επίθεση και δύο άσσους στη συνέχεια να μειώσει σε 15-13 και να δώσει νέα τροπή στο ματς. Τελικά οι «Τρικολόρε» αντέδρασαν ψύχραιμα, βλέποντας τον Μαλλιώρα στην υποδοχή και στην επίθεση να κάνει τη διαφορά και με σερί 5-1 να ξεφεύγουν με 19-14 για το τάιμ άουτ της ομάδας του Κ. Σαρρή. Από πόντο του Παπαγεωργίου και μπλοκ  του Ρεζκ ο ΣΠΑΚ επέκτεινε το προβάδισμά του για το 21-15, φτάνοντας τελικά στο 25-16 και το 2-2!
Στο τάι μπρέικ ο ΣΠΑΚ μπήκε με υποδειγματική λειτουργία στο μπλοκ περνώντας μπροστά με 3-1. Από δικά του λάθη σε άουτ επιθέσεις το σκορ έγινε 4-3 και 6-6. Η κούραση σε ένα πραγματικό τεστ αντοχής στα προηγούμενα σετ έπαιξε το ρόλο της, καθώς τα λάθη ήταν αλλεπάλληλα για το 7-7 στη συνέχεια. Με τον Ρεζκ στο σέρβις ο ΣΠΑΚ έφτασε στο 12-8, για να σπάσει το σερί ο Πιερικός με τον Ιωαννίδη (12-9). Οι καθοριστικοί πόντοι του Θάνου στη συνέχεια έφεραν το σκορ στο 14-10, αλλά ο Λαμπρινός με πλασέ έδωσε παράταση στην αγωνία για το 14-11. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο δραματική με τον Πιερικό να διαβάζει τα κενά στην άμυνα του ΣΠΑΚ και με τον Ιωαννίδη να μειώνει σε 14-13. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα ψυχικά αποθεματα να ισοφαρίσουν με άσσο του Λαμπρινού (14-14) και να περάσουν μπροστά με καρφί στην ευθεία του Ιωαννίδη (14-15). Η ανατροπή των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε με σκορ 14-16.
Τα σετ: 23-25, 26-24, 19-25, 25-16, 14-16
ΣΠΑΚ (Φ. Αλεξίου): Τ. Παπαγεωργίου, Μαλλιώρας, Θάνος, Βαϊόπουλος, Αναγνώστου, Αθ. Αλεξίου, Καρράς, Ρεζκ, Ντόμπρα, Χειμωνέττος (λ), Φατόλας (λ), Γεωργίου, Χατζάτογλου, Αναγνώστου.
Πιερικός (Κ. Σαρρής): Στεφανίδης, Μούρτζιος, Λαμπρινός, Κουνατίδης, Παππάς, Καλιάκος (λ), Γρηγοριάδης, Χρυσικός, Σάμαλης, Ματζαρίδης (λ), Παπαζαχαρίας, Κουτσόγιαννος, παπαδημητρίου, Ιωαννίδης.   κειμενο/karditsasportiva.grΕτικέτες
[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.