Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, το σκέφτονται Φοίνικας, Κηφισιά

Το θέμα του αριθμού των ξένων, η ανανέωση της χορηγίας του ΟΠΑΠ και του νέου τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ αλλά και το ποιες ομάδες έχουν πρόθεση να αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2018-19 ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην 132η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ:


Επικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη της αγωνιστικής περιόδου 2017-18.

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ανέφεραν πως θα δηλώσουν συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της περιόδου 2018-19. Ο Α.Ο.Φοίνικας και ο ΑΟΠ Κηφισιάς ζήτησαν λίγες μέρες προθεσμία για να ανακοινώσουν την οριστική τους απόφαση. Οι ομάδες έχουν περιθώριο για να τις σχετικές δηλώσεις μέχρι 31 Μαΐου.

Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει τον πρωταθλητή της στο Τσάμπιονς Λιγκ (τη σεζόν 2018-19 η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον Γ΄προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι πριν τους ομίλους). Επίσης έχει δικαίωμα για συμμετοχή μία ομάδα στο CEV Cup και δύο στο Τσάλεντζ Καπ.

Συζητήθηκαν και επικυρώθηκαν επτά περιπτώσεις προστίμων με βάση των διατάξεων της προκήρυξης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΤΑΑ για τον αριθμό των ξένων στο πρωτάθλημα 2018-19 και αποφασίστηκε η ΕΣΑΠ να ζητήσει την διατήρηση του αριθμού που ίσχυσε για την περίοδο 2017-18. Επίσης αποφασίστηκε να προγραμματιστούν άμεσα συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για να συζητηθεί το θέμα.

Συζητήθηκαν χορηγικά και τηλεοπτικά θέματα και οι επαφές που γίνονται για την ανανέωση των συμβολαίων με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και την ΕΡΤ Α.Ε.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ενημέρωσε τα ΤΑΑ σχετικά με τα δεδομένα που θα υπάρξουν μετά την ψήφιση του αθλητικού νόμου που προβλέπει την κατάργηση των ΤΑΑ και τη μετατροπή τους σε άλλη νομική μορφή εταιρίας.

Στο συμβούλιο παραβρέθηκε σύσωμη η ΚΕΔ και έθεσαν θέματα που παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και κατέθεσαν προστάσεις για βελτίωση του έργου της διαιτησίας και των αρμοδιοτήτων των παρατηρητών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΤΑΑ για τους διακανονισμούς που έγιναν για οφειλές προς το ΟΑΚΑ και της ΕΕΟΔΑΠ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΤΑΑ για την δραστηριότητα της VLA και τα θετικά που αποκομίζει η Ενωση ως μέλος της νεοσύστατης ένωσης ευρωπαϊκών λιγκών.

Ενημερώθηκαν τα ΤΑΑ για την έναρξη της λειτουργίας της Επιτροπής Αδειοδότησης για τη θερινή περίοδο και ρωτήθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ για να καταθέσουν τυχόν προβλήματα που υπάρχουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Προκηρύχθηκαν εκλογές στην ΕΣΑΠ στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα οριστεί εντός των ημερών.

Ο Μάνος Μακρής εκπροσώπησε την ΑΕΚ ως νέο μέλος της ΕΣΑΠ αλλά με την ιδιότητα του παρατηρητή. Ο Κώστας Παπασταθόπουλος ως εκπρόσωπος της Παναχαϊκής που υποβιβάστηκε παραιτήθηκε από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ενωσης.Στη φωτογραφία από αριστερά: Ο Μάνος Μακρής (ΑΕΚ), Κώστας Παπασταθόπουλος (Παναχαϊκή), Παντελής Ταρνατόρος (Πρόεδρος ΕΣΑΠ - Ολυμπιακός), Αντώνης Τελλόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Γιώργος Παπαδόπουλος (ΑΟΠ Κηφισιάς), Χρήστος Ηλιάδης (νομικός σύμβουλος ΕΣΑΠ).
Ετικέτες
[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.