Η ΕΟΠΕ- ΕΣΑΠ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ συνέντευξη του ο κορυφαίος διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος είπε τα παρακάτω που αφορούν τον διαιτητή και την θέση του στα πρωταθλήματα  και κυρίως αναφέρεται στο πρωτάθλημα της ΕΣΑΠ και λιγότερο σ αυτά της ΕΟΠΕ αλλά το πρόβλημα είναι το ίδιο και πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή καθηκόντων γιατί δεν μπορεί ο διαιτητής αλλά και ο παρατηρητής διαιτησίας να παίζουν ρόλο "χωροφύλακα" και στο τέλος να τους ζητάνε και ευθύνες για την συμπεριφορά της εξέδρας .
Τώρα που είμαστε σε νεκρή περίοδο μπορεί να ληφθούν  αποφάσεις που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΕΡΟΘΟΔΩΡΟΥ 

«Στην Ελλάδα είμαστε καλομαθημένοι. 

Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να βγάζουν ανακοινώσεις. Είναι η άμυνα τους. Άλλες φορές έχουν δίκιο κι άλλες φορές άδικο. Δε με πειράζει αυτό. 

Αυτό που θα ήθελα είναι οι παράγοντες, οι αθλητές και οι δημοσιογράφοι και κατ΄επέκταση και οι φίλαθλοι να γνωρίζουν τους κανονισμούς της διαιτησίας. 

Για παράδειγμα, στο εξωτερικό, ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ ο διαιτητής δεν είναι υπεύθυνος για τα συνθήματα στην εξέδρα, ούτε για τα δελτία των αθλητών. Αυτά τα κάνει ο παρατηρητής.

 Όταν ορίζουμε έναν διαιτητή να σφυρίξει έναν αγώνα πρέπει να τον σεβόμαστε και να αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη και την πίεση που έχει να διαχειριστεί. 

Ο διαιτητής είναι υπεύθυνος μόνο για ότι συμβαίνει μέσα στον αγώνα. Δεν γίνεται να θέλουμε τον διαιτητή συγκεντρωμένο στον αγώνα και να ζητάμε να ακούσει το υβριστικό σύνθημα ή να βάζει τάξη στις εξέδρες και στους πάγκους ή να διαπραγματεύεται με τους διευθυντές της αστυνομίας και τους προέδρους των ομάδων. Δεν γίνεται ο διαιτητής να ασχολείται με τους οπαδούς και να κάνει τον χωροφύλακα στο γήπεδο. 

Αυτά είναι θέματα των παρατηρητών και πιστεύω πως κάποια στιγμή πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε και στην Ελλάδα γιατί υπάρχει μεγάλη σύγχυση. 

Για παράδειγμα προχθές είχα πάει να σφυρίξω αγώνα για τα μπαράζ γυναικών στην Πρε Λιγκ μεταξύ της ΑΕΚ και του Ηλυσιακού και δεν ασχολιόμουν με τον αγώνα αλλά με το ποιος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και το ποιος βρίζει.

 Αυτά πρέπει να αλλάξουν. 

Ο διαιτητής είναι μόνο για τις παραβάσεις του αγωνιστικού χώρου και ο παρατηρητής με τον κομισάριο πρέπει να έχουν την ευθύνη για όλα τα υπόλοιπα».
Ετικέτες ,
[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.