Μαζική αποχώρηση αντρικών ομάδων από την ΕΣΠΑΑΑ.

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση
στην ΕΣΠΑΑΑ με την αποχώρηση ομάδων αντρών  από τα πρωταθλήματα της.
Έχουμε οριστική διάλυση πλέον του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας, ενώ αναστολή λειτουργίας ανακοίνωσαν ο Πήγασος, ο Αμάραντος, το Μαρκόπουλο  και Νέα Μακρή, την ίδια στιγμή  η Παλλήνη που είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 θα αγωνιστεί στην τελευταία κατηγορία της ΕΣΠΑΑΑ.
Και όταν δεν αντέχουν οι ομάδες των Αθηνών τι πρέπει να κάνουν οι ομάδες της επαρχίας;
Αυτή είναι η ανάπτυξη του αθλήματος που ονειρεύεστε κύριε Καραμπέτσο;
ΠΗΓΗ .volleyland.gr

Είναι πρόβλημα και μάλιστα πολύ μεγάλο αυτό με τις αποχωρήσεις των ομάδων και σίγουρα δεν μπορεί να φταίει ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ γιατί οι παράγοντες δεν μπορούν να κρατήσουν τις ομάδες και αναστέλλουν την λειτουργία τους.
Το θέμα της οικονομικής ανέχειας των ομάδων σε συνδυασμό με την έλλειψη γηπέδου δημιουργούν ένα εκρηκτικό πρόβλημα με αποτέλεσμα οι ομάδες των μεγάλων πόλεων να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και το βόλεϊ πλέον μεταφέρεται στην περιφέρεια και τους δήμους που διαθέτουν κλειστά γήπεδα και σε συνδυασμό με την ακαδημία της η κάθε ομάδα επιβιώνει.
Βέβαια στην περίπτωση που είδαμε παραπάνω πρόκειται για ομάδες ανδρών και εδώ πλέον υπάρχει το πρόβλημα.
Στο βόλεϊ υπάρχει λειψανδρία καθώς οι νεαροί προτιμούν άλλα ομαδικά αθλήματα όπου υπάρχει "μάχη" και δεν τους χωρίζει ένα φιλέ...
Γεγονός είναι ότι οι ομάδες δυσκολεύονται πλέον να βγάλουν δικούς τους αθλητές και για να συγκροτήσουν κάποια ομάδα απευθύνονται σε αθλητές γυρολόγους που ζητάνε αμοιβή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Έτσι μοιραία οι ομάδες βάζουν λουκέτο και το βόλεϊ πλέον περνάει σε γυναικεία χέρια όπου έχουμε πληθώρα ομάδων αλλά μέχρι εκεί και μέχρι των κορασίδων .
Εκεί πλέον σταματάει το βόλεϊ στην Ελλάδα.
Το γιατί σταματάει υπάρχουν απαντήσεις που πρέπει να τις δώσουν οι ειδικοί και να δουλέψουν πάνω στον τομέα αυτό ώστε  να αξιοποιηθούν τα ταλέντα που υπάρχουν .
Όσο αφορά τους άνδρες πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις από όλους αυτούς που μέχρι τώρα λειτουργώντας μονόφθαλμα  - Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και παρατρεχάμενοι - να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να φέρουν νεαρά αγόρια στο άθλημα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.